TVSud-Est, LA SALONUL CĂRȚII DE LA PARIS

0
1121

România va fi prezentă la ediția din acest an a Salonului Cărții de la Paris, eveniment desfășurat între 16 și 19 martie 2018, cu un stand și cu o serie de evenimente organizate de Institutul Cultural Român. Logo-ul participării românești de anul acesta la Salonul Cărții din Paris este „România, așa cum nu aţi mai citit-o“.Reprezentanții televiziunii TV Sud-Est vor asigura din capitala Franței mediatizarea evenimentului și vor transmite zilnic știri și informații de la prestigioasa manifestare culturală internațională.

TVSAT MEDIA GROUP, prin postul de televiziune, TVSudEst promovează și susține mediatic activitatea Institutului Cultural Român la ediția din acest an a Salonului Cărții  din Paris. De altfel, TVSudEst a deplasat o echipă completă în Franța și participă pe toată durata Salonului la prestigioasa manifestare culturală , transmițând zilnic în cadrul jurnalelor de știri, informații și imagini de la eveniment. În cadrul acestui prestigios parteneriat cultural cu Institutul Cultural Roman TVSAT MEDIA GROUP a realizat spotul de prezentare al României la Salonul Cărții de la Paris.

Reamintim că în cadrul Salonului Cărții de la Paris vor fi prezentate peste 50 de titluri recente, precum și traduceri din autori români publicate cu sprijinul Centrului Național al Cărții din cadrul Institutului Cultural Român. Programul standului prevede 22 de evenimente, la care vor participa scriitori, traducători, editori, diplomați, dintre care 15 invitați din România. Vor fi prezentate ultimele traduceri în franceză finanţate de Institutul Cultural Roman prin Centrul Naţional al Cărţii, precum și cărţile autorilor români publicate de edituri franceze în ultimul an: nu mai puţin de 28 titluri apărute în ultimul an în Franţa, traduceri din română sau semnate de autori români de expresie franceză. Programul evenimentelor din acest an de la Salonul Cărții de la Paris cuprinde anul acesta două axe tematice noi, două segmente editoriale românești puţin cunoscute în Franţa, însă cu o certă valoare competitivă pe piaţa editorială. In primul rand, este vorba despre autori si ilustratori români pentru copii, formând un domeniu editorial cu o remarcabilă evoluţie în România. Un al doilea segment editorial nou pentru standul României îl constituie cel al benzii desenate românești și al literaturii române sub forma benzilor desenate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 1 =