“THE ROMANOFFS”, filmat la malul mării

0
836

 

Creatorul celebrelor filme „Mad Men“ şi „Clanul Soprano“ vine în România pentru o nouă producţie. Filmările vor avea loc la Constanţa şi la Bucureşti. În centrul vechi al oraşului de la malul mării au fost aduse deja decorurile, iar străzile şi magazinele şi-au schimbat denumirile în limba rusă. Acţiunea serialului se petrece în zilele noastre, în anii ’90, la Vladivostok, cel mai mare port rusesc de la Oceanul Pacific. Bugetul alocat pentru producţia americană este de 70 milioane dolari.

„The Romanoffs“ se intitulează serialul-dramă scris, regizat şi produs de Matthew Weiner. Producţia este preconizată a fi lansată în toamna acestui an şi descrie povestea unor personaje, presupuşi descedenţi ai dinastiei imperiale a Rusiei, Romanov. O parte dintre scene vor fi turnate şi la Constantă, iar pentru asta a fost ales centrul istoric al oraşului. Aşa se face ca străzile Tomis-ului s-au transformat începând de astăzi în Vladivostok-ul anilor ’90. Multe dintre ele, dar şi unele magazine şi-au schimbat deja denumirile în limba rusă.

Serialul „The Romanoffs“ are 8 episoade a câte o oră, iar în România va fi realizată o parte din episodul 7. Circulaţia a fost închisă în multe părţi din oraşul vechi, pentru că decorurile să poată fi montate de astăzi pentru zilele de filmări .

Familia ultimului ţar a fost asasinată de bolşevici în iulie 1918, dar misterul a plutit întotdeauna asupra supravieţuitorilor masacrului din Ekaterinburg. Şi nu de puţine ori a devenit subiect de film pentru marii producători.

Ultimul ţar al Rusiei, Nicolae al II-lea din dinastia Romanov, a venit la Constanţa la 1 iunie 1914, cu toată familia sa. Romanovii şi familia regală a României au sperat într-o alianţă prin căsătoria principelui Carol al II-lea cu marea ducesă Olga, fiica cea mai mare dintre cei 5 copii ai ţarului. Tinerii nu s-au plăcut, însă, deloc. Aceasta a fost ultima vizită oficială în străinătate a familiei Romanov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 2 =