O nouă subvenție pentru fermieri

0
1230

România bifează o nouă premieră în materie de subvenții: este singura ţară din lume care poate acorda subvenţii pentru terenurile care vor fi folosite de fermieri ca zone de hrănire pentru acvila ţipătoare mică. Agricultorii pot primi plăți compendatorii cuprinse între 92 și 269 de euro pe an, la hectar. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură anunță că din acest an sunt introduse trei noi pachete pentru conservarea unor specii de păsări.

2018 aduce o premieră în ceea ce privește subvențiile acordate fermierilor din România. Agricultorii pot obține subvenții de la 92 până la 269 de euro, anual, pe hectar, pentru terenurile transformate în zone de hrănire pentru acvila ţipătoare mică, specie de pasăre protejată prin lege.

Fermierii care vor să obțină aceste subvenţii trebuie să încheie un acord pe cinci ani cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. Condițiile pentru obținerea compensațiilor nu sunt destul de lejere.

Ornitologii susțin că acvila ţipătoare mică este o pasăre răpitoare diurnă, fiind o specie protejată întrucât se află în regres numeric. Cu toate acestea, una dintre cele mai mari populaţii de acvilă ţipătoare mică de la nivel mondial se găseşte în România, fiind cea mai răspândită specie de acvilă din ţara noastră.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 52 = 59