Unirea, obiectiv de țară

0
1059

 

Unirea Republicii Moldova cu România constituie obiectivul declarat al liderilor Partidului Mișcarea Populară. Președintele executiv al partidului, Eugen Tomac a anunțat că, in acest sens, reprezentantii PMP vor propune în cadrul consiliilor locale municipale, semnarea unei declaraţii simbolice de unire. În acelasi context, aproximativ 100 de primari din Republica Moldova au semnat, sambata, la Iaşi, o declaraţie simbolică de unire cu România.

Prezent zilele trecute la Buzău, preşedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, a anunţat că partidul sau a dat startul procesului de unificare dintre Republica Moldova şi România. În opinia sa, acest lucru poate fi posibil, dacă există voinţă iar împlinirea a 100 de ani de la unirea celor două provincii românești este un motiv ideal pentru a demara un astfel de proces. În acest sens, popularii vor propune în consiliile locale din toată țara semnarea unei declaraţii simbolice de unire.

Istoric, gazetar și politician, născut în Republica Moldova, Eugen Tomac a fost și rămâne credincios proiectului său de suflet: unirea Republicii Moldova cu România. Si la Buzau, reprezentantii PMP vor propune unificare simbolică a celor doua tari.

Eugen Tomac a declarat că un prim pas în acest sens a fost făcut cu succes de vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Claudiu Palaz. Acesta a propus și a reușit adoptarea unei declarații politice de încurajare a unirii Republicii Moldova cu România. De asemenea, aproximativ 100 de primari din Republica Moldova au semnat, sambata, la Iaşi, o declaraţie simbolică de unire cu România. În cadrul aceleași sedinte, s-a semnat un memorandum de unire și s-au pus bazele Ligii Aleşilor Locali Unionişti.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 7 = 14