Biblioteca Județeană” Vasile Voiculescu” din Buzău  intră în reparații capitale

0
1201

Cu fonduri europene in valoare de peste 18  milioane de lei, instituția de cultură va fi consolidată, restaurată și dotată. Lucrările vor fi finalizate in termen de trei ani și jumătate, interval în care fondul de carte va fi mutat în două clădiri din municipiul Buzau.

În urma unei investitii cu fonduri europene în valoare de peste 18  milioane de lei, sediul Bibliotecii Județene ”Vasile Voiculescu” din Buzău va fi consolidat, restaurat și apoi dotat. Consiliul Județean Buzău va avea o contribuție de 2 la sută din valoarea proiectului. Lucrările vor fi finalizate in termen de trei ani și jumătate, interval în care fondul de carte va fi mutat în două clădiri de pe Bulvardul Nicolae Bălcescu din Buzau dar si in alte locatii. Astăzi , Consiliul Judetean a semnat contractul de finanțare europeana prin Programul Operațional 2014-2020, Axa Prioritară 5. Cel mai probabil lucrarile vor începe pană la finele anului, în funcție de finalizarea procedurilor de licitație.

Sediul institutiei de cultura a fost construit în 1914 după un proiect al arhitectului Grigore Cerchez si găzduiește Biblioteca Județeană Buzau din anul 1984. Anterior aici au avut sediul Miliția și Sfatul Popular. Clădirea Bibliotecii Județene ”Vasile Voiculescu” nu a mai beneficiat de reparații capitale de mulți ani, ci doar de mici renovări.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

21 + = 25