Un nou dosar pentru teodosie

0
1300
IPS Teodosie, arhiepiscopul Constantei si Tomisului, soseste la sediul Directiei Nationale Anticoruptie(DNA) din Bucuresti, marti, 12 iulie 2016. Arhiepiscopul Constantei si Tomisului pentru a fi audiat in calitate de martor, in dosarul privind cartile srise de persoane condamnate, dupa ce a vizat o carte scrisa de Gigi Becali. ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Petrescu,  a fost trimis în judecată de procurorii DNA într-un nou dosar penal. El este acuzat de inducere în eroare a organelor judiciare, mărturie mincinoasă și abuz în serviciu în formă continuată.

Noul dosar penal al arhiepiscopului Tomisului deriva dintr-unul mai vechi, trimis deja pe roul instanţei. Anul trecut în luna februarie  Petrescu Teodosie, și alte 5 persoane au fost trimise în judecată pentru comiterea unor infracțiuni care au avut ca urmare producerea unui prejudiciu în dauna A.P.I.A. în valoare de 1.400.000 lei.

În timpul procesului judecat la Constantă, înaltul prelat a dat vina pe trei angajaţi ai Arhiepiscopiei Tomisului, din care doi preoţi, de fraudarea fondurilor europene.

Arhiepiscopul Teodosie a spus procurorilor anticorupţie că cei doi preoţi, fără știrea să și cu încălcarea legii, ar fi cerut și primit fonduri europene pentru o suprafață de 350 ha de pământ ale Arhiepiscopiei. Mai mult, i-a acuzat că ar fi încheiat acte de arendă către alte societăți și persoane, a altor 110 ha de teren,  situate în diferite locații. Denunţul la DNA a fost susţinut şi de un alt preot constănţean, Neculai Poalelungi. Şi el este acuzat acum alături de Teodosie de inducerea în eroare a organelor judiciare, mărturie mincinoasă, fals intelectual și favorizarea făptuitorului.

În acest moment, Arhiepiscopul Tomisului Teodosie Petrescu este judecat pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, în formă continuată. Procurorii anticorupţie spun că între anii 2010 – 2016, Teodosie împreună cu alţi 5 inculpaţi, a folosit şi prezentat declaraţii false în relaţia cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură în scopul de a primi fonduri europene.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 3 =