Se anunță calvar la podul de la Mărăcineni

0
1177

 

Se anunță opt luni de calvar pentru șoferii nevoiți să tranziteze podul de la Mărăcineni care leaga Muntenia de Moldova. Firma desemnată să execute lucrările la podul metalic a anunțat că din 19 martie, podul se va închide, iar întreg traficul va fi preluat de al doilea pod, cel din aval, pe fiecare sens existând o singură bandă. Autoritățile trebuie să găsească soluții pentru ca traficul în zonă să nu se blocheze în zilele când valorile de trafic sunt mult mai mari decât de obicei.

19 martie este data anunțată de autorități pentru închiderea traficului pe podul metalic de la Maracineni care leaga Muntenia de Moldova. Firma care va executa lucririle de reparatii la pod s-a adresat deja Inspectoratului de Poliție, care și-a dat acordul pentru închiderea traficului, iar acum așteaptă avizul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru startul lucrărilor. De la acea dată, până la toamnă, tot traficul rutier va fi preluat de către celălalt pod, din aval, care are o singură bandă pe sens. Autoritățile își fac griji că, mai ales în zilele cu valori mari de trafic, vinerea sau lunea, traficul să nu fie paralizat. Constructorul, în schimb, este de părere că nu vor fi mari probleme și că șoferii se vor adapta noilor condiții.

Podul metalic de la Mărăcineni, construit în 1932, se află, de mai mulți ani, într-o avansată stare de degradare. Porțiune din Drumul European 85, cea mai importantă conexiune rutieră între Muntenia și Moldova, podul a fost avariat grav la inundațiile din vara anului 2005, și în consecință a fost partial demolat și reconstruit până în luna noiembrie a aceluiași an.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =