Cântăreaţa Alexandra Stan este „șocată de condițiile din Spitalul Județean Constanța”

0
1125
sursa foto: Constanta News

 

Alexandra Stan a decis să locuiască o perioadă în Statele Unite ale Americii. A revenit la Constanţa pentru a-şi vedea tatăl care este internat în Spitalul Judeţean, la Secţia Medicală 2. Artistă a postat pe pagina de Facebook mai multe fotografii cu mizeria din salon şi de la grupul sanitar.

„Tatăl meu se află în spital. Am fost să-l vizitez, să îi fiu alături și am rămas șocată de condițiile de la etajul 1, Secția Medicală 2, din cadrul Spitalului județean Constanța. Doamna doctor care are grijă de tatăl meu este deosebită și corectă, însă asistentele nu au vrut nici măcar să stea de vorbă cu mine când le-am atras atenția că trebuie schimbată branula. Ca să nu mai spun că pentru schimbarea cearceafului trebuie să le dai bani. Mizerie, dezinteres și lipsă de respect față de pacienți. Asta am întâlnit astăzi. Eu cred, totuși, că putem mai mult de atât”.

Rândurile scrise de Alexandra Stan sunt însoțite de mai multe imagini care arată starea de degradare avansată a unui salon din unitatea medicală, dar și gândacii de pe pereți.

„Mizeria din spital în primul rând şi dezinteresul personalului care se ocupă cu aşa ceva, că-mi dau seama că de-asta a ajuns în situaţia asta, pentru că nu şi-au dat interesul (…) cine se ocupă cu curăţenia, nu ştiu… Probabil infirmierele… asistentele.. nu ştiu exact cum funcţionează spitalul dar îmi dau seama că nu doctorii sunt obligaţi să dea cu mopul şi să şteargă pe-acolo (…) Dacă vi se pare normal să fie gândaci pe pereţi, nu ştiu. Trăim într-o ţară …tristă !” a spus Alexandra Stan.

Artista laudă activitatea medicilor de la spitalul judeţean, însă când vine vorba de asistente şi infirmiere, lucrurile se schimbă radical. Alexandra Stan susţine că acestea nici nu au vrut să stea de vorbă cu ea atunci când le-a atras atenția că trebuie schimbată branula.
Întrebată dacă i-a reproşat cineva ceva după ce-au văzut pe Facebook artista a răspuns
” Îţi dai seama că a fost un pic.. nemulţumit… S-a speriat,na că i s-a arătat obrazul, ca să zic aşa. O să transmit şi eu şi asistentelor şi infirmierelor să-l lase-n pace pe tata pentru ca omul e bolnav,şi să-l trateze în continuare aşa cum trebuie să-l trateze la indicaţiile medicilor”

Alexandra Stan şi-a încheiat postarea cu mențiunea #CatedralaNeamului – o referință la faptul că autoritățile locale preferă să sponsorizeze Biserica, în loc să rezolve problemele grave din Spital. Conducerea unităţii medicale s-a autosesizat şi a declanşat o anchetă în ceea ce priveşte presupusele atenţii primite de asistente însă în ceea ce priveşte condiţiile din spital, directorul medical susţine că dezinsecţia şi curăţenia se fac zilnic.

Artistă Alexandra Stan a plecat din România în luna septembrie pentru o nouă provocare artistică pe continentul American.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

36 + = 43