UN NOU PAS DUPĂ 11 ANI

0
987

 

Tema amenajării centurii de est a municipiului Buzău redevine de actualitate. Liderul PSD Buzău, Marcel Ciolacu, fost vicepremier în Guvernul Tudose, a anunțat că Ministerul Transporturilor a demarat licitația pentru studiul de fezabilitate al proiectului. Este primul pas important in ultimii 11 ani în derularea proiectului, 2007 fiind anul când municipalitatea a făcut publică intenția de a construi șosea de centură în estul oraşului Buzău.

Pas mic, dar important, în proiectul de construcție a unei șosele de centură în estul municipiului Buzău. Președintele PSD Buzău, Marcel Cioalcu, a anunțat că Minsiterul Transporturilor, prin Compania Națională de Autostrăzi si Infrastructură Rutieră, a demarat procedura de licitație pentru studiul de fezabilitate al proiectului. Ciolacu a precizat că o procedură similară va demara în acest an și pentru construcția unei șosele de centura a municipiului Rm. Sărat.

Traficul din ce în ce mai aglomerat din orasul Buzau a determinat municipalitatea să anunțe încă din 2007 un proiect de construire a unui drum ocolitor care să lege între ele ieşirile din oraş spre Focşani şi Brăila. Conform proiectului, jumătate din şoseaua de centură ar trebui amenajată pe vechiul drum de pe digul râului Buzău, dintre podurile Mărăcineni şi Vadu Paşii, iar cealaltă jumătate, de aproximativ doi kilometri lungime, pe drumul comunal 15, pe care municipalitatea a apucat să-l treacă încă din 2007 în administrarea Companiei de Naționale de Drumuri Naţionale. Din păcate, deși a fost anunțat în urmă cu 11 ani, proiectul  amenajării centurii de est a orasului Buzău a bătut pasul pe loc, deoarece nu a constituit cu adevărat un obiectiv prioritar pentru responsabilii din administrația locală, fiind folosit doar ca subiect de propagandă în campanile electorală .

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

34 + = 38