Primele roşii româneşti ajung în pieţe, la Constanţa

0
1062

 

O seră din localitatea Nicolae Bălcescu se laudă deja cu prima recoltă. Fermierii au făcut tot ce le-a stat în putinţă ca să ne bucurăm de ele, chiar dacă ajutorul de la stat nu e foarte mare în comparaţie cu eforturile financiare pe care le fac ei. Reuşita este cu atât mai mare cu cât roşiile sunt crescute în pat mineral, şi nu în pământ.

În ciuda condiţiilor meterologice, deloc blânde, cu care s-a confruntat judeţul în ultima perioadă, Constanţa se lauda cu prima recoltă de roşii româneşti. Sera de la Nicolae Bălcescu este plină de roşii, iar fermierii au început deja să le culeagă. Recunosc că nu le-a fost deloc uşor, mai ales că din cauza temperaturilor scăzute au fost nevoiţi să cheltuiască mai mulţi bani pentru a putea oferi plantelor condiţiile optime de dezvoltare.
Fermierii spun că nici din partea statului nu au prea mare ajutor. Primesc doar 3000 de euro pe an subvenţie la 1000 de metri pătraţi cultivaţi. Chiar dacă fermierul deţine o suprafaţă mai mare de teren, suma rămâne din păcate aceeaşi. Astfel ca toate costurile sunt suportate din buzunarul legumicultorilor, iar de cele mai multe ori acestea se regăsesc în preţul final.
În pieţele constănţene, acum roşiile se vând cu preţuri între 7,5 şi 10 lei iar cele mai multe provin din Albania, Bulgaria Turcia sau Grecia.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

40 + = 47