O NOUĂ NOAPTE DE GER

0
1055

 

La Constanţa, azi-noapte iarna s-a mai domolit. Nu a mai nins, însă în unele zone din judeţ, vântul a continuat să viscolească zăpadă. Au fost probleme în traficul rutier, dar şi în porturile de la Marea Neagră. Şi din păcate nu am scăpat de ce este mai rău. Meteorologii spun că ne aşteaptă încă o zi de iarnă polară.

Mai multe persoane cu probleme cardiace, renale şi dureri abdominale din satele Canlia, Galiţa şi Ciobăniţa au fost transportate cu şenilatele la Centrul Medical din Băneasa şi la Spitalul Judeţean din Constantă, unde au primit îngrijiri de specialitate. Autorităţile au decis să menţină închise mai multe porţiuni de pe 3 drumuri naţionale, 12 drumuri judeţene, plus cele două autostrăzi: A2 şi A4.
Probleme au fost şi în ceea ce priveşte traficul naval. Porturile au rămas închise şi noaptea trecută, însă marea învolburata şi ţurţurii de gheaţă formaţi au oferit un adevărat spectacol celor care s-au încumetat să iasă aseară la plimbare pe faleza de la Cazino.
Răgazul luat de iarnă târzie a fost de scurtă durată. De azi dimineaţă de la ora 7 şi până diseară la ora 23, Constantă este din nou sub cod galben de ger, ninsoare şi viscol. Un ciclon mediteraneean a lovit cu putere zona de sud a judeţului, iar stratul de zăpadă ar putea ajunge până la 30 de cm. Abia după miezul nopţii situaţia se va calma, vântul va scădea în intensitate iar cantităţile de precipitaţii vor fi din ce în ce mai reduse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

37 + = 43