Pomi cu sămânţă de scandal

0
950

O nouă decizie controversată a primarului provoacă un scandal uriaş la Buzău. Aproape 100 de arbori din municipiu au fost tăiați pentru a fi înlocuiți cu alții noi, aduși din Italia. După ce au văzut că pomi sănătoși, care au crescut zeci de ani, au fost doborâți fără milă, buzoienii au luat foc pe paginile de socializare. Înlocuirea castanilor sau a teilor cu cireși japonezi stârneşte şi revolta speciliştilor în horticultură, care spun că arbuștii respectivi nu se vor putea aclimatiza la Buzău. Edilul nu s-a lăsat însă înduplecat de critici și a ordonat continuarea acţiunii de înlocuire a pomilor.
Val de revolta exprimată fără rezerve pe rețelele de socializare de către zeci şi zeci de buzoieni după ce aproape 100 de arbori din municipiu au fost doborați în doar trei zile. Oamenii care trec zilnic pe aleile din zona centrală a orașului au constatat cu surprindere că toți copacii au fost culcați la pământ fără milă, deși erau arbori aparent sănătoși. Indignați de măsura luată de edilul Constantin Toma, oamenii au lansat sute de comentarii și întrebări  în mediul online, unele chiar pe pagina oficială a primarului. Edilul Buzăului a recunoscut, ieri, că niciodată nu a primit atât de multe critici pentru o măsură luată în mandatul său.
Primarul Constantin Toma a primit reproşuri și din partea consilierilor locali.
Edilul Buzăului spune că în locul copacilor tăiați vor fi plantați arbori sănătoși, care vor îmbunătăți aspectul orașului. Pomii care vor lua locul arborilor tăiați au fost aduși din Italia. Primarul este contrazis însă de către un specialist  în horticultură, care spune că este puțin probabil ca arbuștii aduși din Italia să se aclimatizeze la Buzău.
Horticultorul considera că, în mod normal, o asemenea decizie ar fi trebuit să fie supusă unei dezbateri publice.
Un alt aspect care stârneşte controverse în spațiul public este faptul că toate aceste acțiuni radicale i-au fost date în sarcină unui specialist despre care nimeni nu a auzit până acum. Este vorba despre un bărbat angajat recent la societatea Urbis Serv SRL, despre care primarul Toma spune că lucrat 11 ani în Anglia și că este un profesionist, cu mai multe certificate în acest sens. Din păcate, nimeni nu știe în ce condiții au fost obținute aceste certificate și dacă persoana respectivă chiar care a lucrat în Anglia în domeniul amenajărilor peisagistice.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 3 =