Dezamăgire mare printre poliţiştii buzoieni. Salarii diminuate drastic

0
992
Sursa foto: Arhivă

 

Dezamăgire mare printre poliţiştii buzoieni, după ce au primit salarii mult diminuate luna aceasta. „Revoluția fiscală” a micșorat drastic veniturile a aproximativ 30 la sută dintre angajații IPJ Buzău. Principalul motiv este neacordarea, de la 1 ianuarie, a sporului de permanență, în cuantum de 40 la sută. Dacă situația nu se reglementează, polițiștii sunt dispuși să recurgă la proteste masive la nivel național.

„Revoluţia fiscală” pusă în aplicare de actuala guvernare a diminuat drastic salariile poliţiştilor. Unii dintre ei au primit salarii reduse cu 300, până la 800 de lei. Cei mai afectaţi sunt poliţiştii de la Investigaţii, care pe lângă pierderea cauzată de trecerea contribuţiilor către angajator, resimt şi eliminarea sporului  pentru serviciul de permanenţă. 30 la sută dintre efective sunt în această situaţie, spun sindicațiștii din Politie.

De anul acesta, Ministerul de Interne nu mai acordă sporul de 40% poliţiştilor, pentru serviciul de permanenţă, iar lipsa lui se simte deja în venitul net al acestora.

Sindicaliştii din poliție au trimis mai multe sesizări la Ministerul Afacerilor Interne prin care au semnalat această neregulă.

În aceeași situație sunt și polițiștii judiciariști din toată țara. Dacă situația nu se reglementează, sindicaliștii din Poliție sunt dispușți chiar să organizeze marșuri de protest în fața Guvernului. Ei spun că soluţia ar fi ca sporul pentru serviciul de permanență să fie înlocuit cu plata orelor suplimentare.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 8 = 16