Buzoianca Dora Gaitanovici s-a calificat, duminică seară, în finala selecţiei naţionale Eurovision

0
1042

Ultima semifinală Eurovision România 2018 a avut loc duminică seara, la Sighişoara, iar membrii juriului i-au desemnat pe cei trei ultimi finalişti ai concursului. Elevă la Colegiul National “Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Buzău, Dora Gaitanovici îşi propune să urmeze cursurile Universităţii de Muzică.

„FĂRĂ TINE” este melodia compusă si interpretata de buzoianca Dora Gaitanovici, care s-a calificat în etapa finalăa Eurovision Romania 2018. Dora, in varstă de 17 ani, a avut si cele mai laudative comentarii din partea juriului format din Liliana Ştefan, Ilinca Băcilă, Nicu Patoi, Marian Ionescu şi Viorel Gavrilă.

La ultima semifinala de la Sighişoara, Grupul „The Humans” a obţinut un total de 58 de puncte, Teodora Dinu – de 50 de puncte, iar Dora Gaitanovici – 42 de puncte. Dora Gaitanovici studiază pian, saxofon, canto şi este pasionata de jazz, blues, rock, de muzica clasica dar şi de cea folclorica. Elevă la Colegiul National “Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Buzău, Dora îşi propune să urmeze cursurile Universităţii de Muzică.

În acest an, selecţia naţională a concursului se desfăşoară sub sloganul „Eurovision uneşte România!“. În premieră, în concurs au intrat 60 de piese, câte 12 pentru fiecare semifinală. Pe 25 februarie, în finala concursului, care va avea loc la Sala Polivalentă din Bucureşti, publicul este singurul care va alege reprezentantul României pentru concursul internaţional, dintre cele 15 piese rămase în concurs după cele cinci semifinale. Eurovision Song Contest 2018 va avea loc la Lisabona, cu semifinalele pe 8 şi 10 mai şi finala pe 12 mai. România va participa în cea de-a doua semifinală.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 2 =