Poetul și patriotul basarabean Grigore Vieru comemorat la împlinirea a 83 de ani de la nașterea sa

0
1315

 

Autorități locale, membrii ai Ligii Culturale pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni, oameni de cultura, elevi și preșcolari au depus flori la bustul poetului din municipiu și au participat la un simpozion.

Poetul basarabean, Grigore Vieru a murit, la începutul anului 2009, la vârsta de 74 de ani, în urma unui accident rutier. Dacă nu s-ar fi întâmplat această tragedie, acesta ar fi împlinit 83 de ani.

Declarat post mortem cetățean al municipiului Rm. Sărat, acesta a fost comemorat de autoritățile locale, care au organizat mai multe manifestari, dedicate celui care a fost nu doar un mare poet, ci și un patriot cum puțini sunt.

Un sobor de preoți a oficiat o slujbă de pomenire la bustul poetului, din parcul care îi poartă numele, iar după ceremonialul religios, au fost depuse flori și coroane.

Reprezentanții Ligii Culturale pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni spun că Râmnicu Sărat a fost deseori un loc de popas pentru Grigore Vieru, motiv pentru care toți cei care l-au cunoscut și îndrăgit îi păstrează vie amintirea.

Comemorarea lui Grigore Vieru s-a încheiat cu un simpozion, organizat la Sala Memorială Grigore Vieru din cadrul Complexului Milion din Rm Sărat.

Daniel Țigleanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

11 + = 17