„Liga elevilor meseriasi”, primul grup de reprezentare a intereselor elevilor

0
1327

INTRO-LIGA ELEVILOR MESERIAȘI
Meseria redevine brățară de aur. Se întâmplă la Buzău, unde peste 9.000 de elevi sunt înscriși la instituții de învătamânt tehnic și profesional, ceea ce reprezintă aproximativ 10 la sută din totalul la nivel național. Acesta este și motivul pentru care a fost creată „Liga elevilor meseriasi”, primul grup de reprezentare a intereselor elevilor din acest sector.

În ultimii ani, învătământul tehnic și profesional a început să prindă în rândul elevilor buzoieni dornici să învețe o meserie.

În prezent, în județul Buzău, sunt înscriși in unitatile de învătâmânt tehnic și profesional peste 9.000 de elevi la, ceea ce reprezintă aproximativ 10 la sută din totalul la nivel național. Tocmai acest interes a condus la crearea, la Buzău, a unui nou grup de reprezentare a intereselor elevilor din acest sector. „Liga Elevilor Meseriași” este un proiect inovativ care are drept scop susținerea problemelor elevilor din învățământul tehnic și profesional, atât în plan local cât și național. Grupul este format din cel puțin 20 de elevi și 21 de profesori din Buzău dar și alți reprezentanți.

Potrivit planului de școlarizare pentru anul 2018-2019, la Buzău vor fi înființate 76 de clase în învățămîntul profesional și tehnic.

Statisticile arată că mulți tineri sunt posesori de diplome fără căutare, chiar dacă România are nevoie de meseriaşi. Din cele peste 200 de licee de meserii din întreaga ţară, doar un absolvent din 4 se califică pentru un loc de muncă. Prin diverese proiecte si finanțări, școlile profesionale încearcă totusi să atragă cât mai mulți elevi să învete o meserie. Pe lângă burse, elevii beneficiază de ore practice de curs în care îşi pot însuşi o calificare, dar şi de o asigurare a locului de muncă alături de un salariu atractiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 48 = 54