În Spitalul Județean de Urgență Ploiești lipsesc 200 de cadre medicale din schema de personal

0
1355

Nu mai este o noutate și nici surprinzător faptul că spitalele din România se confruntă cu o lipsă acută de medici. Nu face excepție nici Spitalul Județean de Urgență Ploiești, unde aproape 200 de cadre medicale lipsesc din schema de personal. Putțnii angajați  de aici sunt nevoiți să facă gărzi de peste 24 de ore, iar în această situație actul medical este pus în pericol. Conducerea a scos nenumărate posturi la concurs, însă nimeni nu se înghesuie să le ocupe.

24 de ore și nu mai mult de 2 medici de gardă. Așa își desfășoara activitatea Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești. Și nu de ieri, de azi, ci de ani buni.

Cel puțin cinci medici ar trebui să acopere o linie de gardă. Un vis frumos, însă greu de imaginat pentru personalul medical.

Iar lista neagră este deschisă de medicina de urgență unde ar fi nevoie de cel puțin 10 medici, urmată de anestezie și terapie intensivă cu o lipsă de 10 posturi, 4 la cardiologie și medicină internă, și alte 3 la psihiatrie.

Iar din toată această situație au de suferit și pacienții. De multe ori lipsa de personal se traduce în ore în șir de așteptare.

Din schema de personal mai lipsesc alte 54 de posturi de personal sanitar auxiliar. În Spitalul Județean de Urgență Ploiești au fost recent renovate două secții: cea de cardiologie și de ortopedie.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 4 =