România, la Festivalul de Turism „ Pe scurtătură” din Poznań

0
1112

Institutul Cultural Român de la Varșovia a asigurat  manifestările cu conţinut românesc. Prezentarea a avut în prim plan  valorile  turistice și naturale, dar și tradițiile și cultură

 România a participat în perioada 1-4 februarie , la Poznań are loc cea de-a VII-a ediție a Festivalului de Turism „Na Szage” („Pe scurtătură”), manifestare dedicată călătoriilor. Evenimentul s-a desfășurat în mediul universitar din Poznań, sub patronajul rectorului Academiei de Educație Fizică și Sport și găzduit de aula Academiei. La ediția din acest an, România a pus accentul pe valorile ei turistice și naturale, dar și pe tradiții și cultură, Institutul Cultural Român de la Varșovia a oferit patronajul manifestărilor cu conţinut românesc şi colaborând la organizarea evenimentelor despre România.

Programul românesc a cuprins  cinci elemente, în zilele de 3 și 4 februarie: o prelegere generală despre România turistică și cele mai interesante trasee de vară, cu un bogat material fotografic realizat de Radosław Siekierzyński, prezentarea cu proiecții a caravanei automobilistice „Go Romania”, proiect inițiat de Ambasada României la Varșovia şi realizat cu sprijinul autorităților locale din România, precum şi al Uniunii Naționale a Patronatelor din România, alături de Camera Bilaterală de Comerţ și Industrie Polono-Română; prezentarea activității și proiectelor românești ale Asociației „Drum Bun” din Cracovia, formată din iubitori din Polonia ai vechilor autoturisme româneşti Dacia, susținută de Michał Sowa, membru fondator al Asociației, totodată membru al Societății de Prietenie Polono-Române de la Cracovia. Un alt element din program a fost susținut de muzicianul George Negrea, organizat sâmbătă, 3 februarie, în Clubul Troops. În închiderea Festivalului, cu sprijinul ICR Varșovia a fost proiectat filmul documentar România nemaivăzută, o plimbare prin locuri mai puţin cunoscute din România, dar ale căror aşezare, istorie, legendă sau tradiţii le-au transformat în adevărate bijuterii ale patrimoniului natural şi cultural naţional.

ICR Varșovia a pregătit, de asemenea, materiale de promovare cu tematică românească, ce au fost distribuite publicului prezent la evenimente.

Festivalul „Na Szage” este o întâlnire a oamenilor care iubesc drumețiile și a tuturor celor cărora le sunt apropiate frumusețile naturii, dorința de cunoaștere a unor culturi străine, spiritul de aventură. Scopul principal al Festivalului este promovarea ideii de comunicare a experiențelor de călătorie într-un mod cât mai atrăgător și mai interesant. Nu exotismul locurilor este decisiv, ci calitatea experienței și a transmiterii ei – prin intermediul reportajelor, fotografiilor, discuțiilor, dezbaterilor și prezentărilor.

Festivalul este însoțit de Concursul pentru Cea mai bună prezentare de călătorie, adresat tuturor pasionaților de expediții, fără condiții de vârstă, care își pot povesti experiențele cu ajutorul cuvântului, imaginii și sunetului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 + = 27