Știați că…

0
1256

 

Prima floare fosilă a fost descoperită în Colorado sau v-ați întrebat vreodată care este cea mai zgomotoasă insectă? De la curiozități despre păsări și Feniletilamina, descoperă 10 informații inedite..
Știați că … cel mai vechi dicționar cunoscut datează din anul 600 î.Hr? Găsit în Mesopotamia, el e scris în akadiană- limbă folosită de babilonieni.
2. Știați că … s-au înregistrat păsări de pradă care zboară la altitudini mai mari decât Everestul (8848m)?
3. Știați că … prima floare fosilă a fost descoperită în Colorado în anul 1953 și are o vechime de 65 milioane de ani; o plantă înrudită cu ananasul și numită puya?
4. Știați că … cea mai zgomotoasă insectă este greierul African, ale cărui sunete depășesc 100 de decibeli?
5. Știați că … cea mai distructivă insectă cunoscută este lăcusta de deșert? Aceasta trăiește în Africa și Asia de Vest. Roiurile unor astfel de lăcuste nimicesc întreaga vegetație care le iese în cale.
6. Știați că … prima femeie din Europa care a fumat a fost regina Caterina de Medicis, pentru că a fost convinsă de astrologi și prezicători că tutunul îi va revigora tenul?
7. Știați că … savanții ruși au descoperit, în Siberia, o salamandră cuprinsă într-o platoșă de gheață în urmă cu 70 de ani, care, după topirea gheții, a revenit la viață?
8. Știați că … fiecare persoană are o amprentă unică a limbii, așa cum sunt și cele ale degetelor?
9. Știați că … Feniletilamina produce o ușoară stare de visare și este produsă de către creier în momentul în care doi oameni sunt îndrăgostiți, iar aceeași substanță se găsește și în ciocolată?
10. Știați că … există o specie de muscă, Cephenomia, al cărei zbor depășește viteza sunetului, atingând 1300 de km/h ?
 

Loredana Lupu

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 47 = 56