Dispută în Consiliul Județean Brăila pe apa de ploaie plătită de cetățeni

0
1123

După precedentul creat la sfârșitul anului trecut, când un brăilean a obținut în instanță recalcularea facturilor emise în perioada 2014 – 2016, după ce a demonstrat că a fost facturat dublu față de cât a plouat și nins în Brăila, liberalii au solicitat eliminarea taxei. Conducerea Consiliului susține reducerea taxei însă afirmă că eliminarea ar fi ilegală.

Discuții aprinse în ședința Consiliului Județean Brăila pe tema facturarii apei de ploaie. Anul trecut un brăilean a dovedit în instanță că i-au fost umflate nejustificat facturile și că, mai mult, compania de apă  folosește în contractele cu populația o clauza abuzivă, consilierii liberali au solicitat șefului județului să propună consiliului de administrație al companiei eliminarea acestei taxe.

De partea cealaltă, unii consilieri au ținut să atragă atenția liberalilor că eliminarea acestei taxe ar fi ilegală.

La rândul său, președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, a punctat faptul că e de acord cu reducerea coeficientului de calcul, dar nu și cu eliminarea taxei.

Liberalii au anunțat că vor oferi sprijin juridic oricăror alți cetățeni care vor dori să-și recupereze în instanță banii luați abuziv în ultimii 3 ani de către compania de apa, prin taxa pe apă pluvială calculată la valori regionale, și nu pentru județul Brăila.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 1 =