Consumul de etnobotanice, un fenomen trecut cu vederea

0
1107

 

Polițiștii din Buzău spun că nu pot anihila fenomenul, în condițiile în care mulți dintre consumatori comandă online produsele cu efect halucinogen.

Un tânăr mort și alți patru aduși la urgențele Spitalului Județean din Buzău, după ce au fumat etnobotanice. Este bilanțul îngrijorător al ultimei săptămâni, în municipiul Buzău. Deși este critic, situația pare scăpată de sub control. De la începutul anului, medicii s-au confruntat cu multe alte cazuri de tineri care au venit la spital după ce au luat o supradoză de etnobotanice. Din păcate, după ce sunt tratați în spital, aproape toți pacienții revin la vechile obiceiuri.

Din păcate, responsabilitatea este pasată de la o autoritate la alta. Deși vorbim de un fenomen care ia amploare, conducerea Poliției Buzau ridică din umeri și spune că prevenirea și combaterea consumului de droguri sunt atribuții în sarcina altor structuri din cadrul MAI.

Zilele trecute, alți doi tineri buzoieni au fost prinși de către polițiști în timp ce comercializau substanțe interzise. Oamenii legii spun însă că cei mai mulți tineri achiziționează anumite substanțe din mediul online, pe care le combină cu plante cumpărate de la orice plafar. Așadar, monitorizarea unor traficanți de etnobotanioce este aproape imposibilă.

În lipsa unor reacții din partea autorităților în fața acestui fenomen, responsabilitatea ar trebuie să cadă în sarcina părinților tinerilor predispuși să consume substanțe psihotrope. Cel puțin în acest moment, autoritățile sunt ori depășite de situație, ori, mai grav, nepăsătoare în ceea ce privește soarta acestora.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 5 =