Judecătorie și bloc pentru medici

0
1143
Imagine cu titlu ilustrativ

O noua Judecătorie dar și un bloc pentru medici vor lua locul fostei Maternități din Buzău. Investițiile vor fi demarate la inițiativa Consiliului Judetean Buzău, după ce vechea maternitate, de pe Bulevardul Gării din municipiul Buzău, a fost demolată la finele anului trecut. De doi ani, Judecătoria Buzău şi-a mutat sediul din clădirea Tribunalului într-un mall din oraș.

Fosta Maternitate din Buzău a fost complet demolată la finalul anului trecut iar terenul, în suprafața totală de un hectar, a rămas disponibil. Consiliul Județean Buzău a aprobat darea în folosință a 4000 metri pătrați catre Ministerului Justiței pentru construitrea unui nou sediu pentru Judecătoria Buzău, care funcționează de 2 ani într-un mall din oraș. Investiția va fi realizată prin Compania Națională de Investiții. Dreptul de folosință încetează, însă, după 5 ani, dacă clădirea nu va fi ridicată.

Pe terenul fostei vechii Maternități va fi construit și un bloc pentru medici. Construcția ar urma să aibă 20 de apartamente,  iar medicii din Spitalul Județean Buzău care nu dețin o locuință vor putea ocupa, pe perioada contractului cu unitatea medicală, locuințe de serviciu.

Consiliul Județean Buzău a aprobat acordarea de stimulente pentru noi 10 medicii angajați la Spitalul Județean de Urgență Buzău. Cuantumul stimulentului financiar pentru fiecare doctor este la nivelul a două salarii minime brute pe țară,  pe o perioadă de 6 luni de la angajare.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

36 + = 37