Polițiști mobilizați la pod

0
1087

Autoritățile buzoiene sunt îngrijorate de modul în care se va desfășura traficul rutier pe podul de la Mărăcineni, începând din martie, atunci când efectiv vor începe lurările de reabilitare a obiectivului. Asta chiar daca zece polițiști se vor afla la cele două capete ale podului, care face legatura intre Muntenia si Moldova, pentru a dirija traficul. Din cauza deficitului de personal de la Serviciul Rutier, autoritatile vor detașa pentru această misine și polițiști locali, iar, la nevoie, și de la alte servicii ale IPJ Buzău.

Din martie, încep lucrările de reabilitare a podului de la Mărăcineni, de peste râul Buzău, singurul din zonă care asigură traficul între Muntenia și Moldova. Deși vestea este bună, autoritățile sunt îngrijorate de modul în care se va derula traficul rutier. Șefii Poliției din Buzău anunță că cel puțin zece polițiști vor fi mobilizați, zilnic, la cele două capete ale podului, pentru a dirija traficul în zonă. Asta, în condițiile în care instituția se confruntă cu un deficit major de personal.

Șeful Poliției buzoiene vine și cu o sugestie pentru administrația județului. Acesta propune amenajarea unui pod provizoriu lângă cel aflat în reparații, pentru a decongestiona traficul în perioada lucrărilor.

Lucrările de amploare la Podul Mărăcineni vor demara imediat ce vremea o va permite, 1 martie fiind termenul de start stabilit oficial de către constructor. Din această zi și până în noiembrie, se va lua măsura restricţionării traficului auto. Astfel, sensul de mers dinspre Râmnicu Sărat spre Buzău va fi închis pentru opt luni, perioada în care se fac reparaţiile, iar traficul va fi preluat integral de către celălalt  pod.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

35 + = 36