Adina, o fetiță din Buzău și-a vândut desenele pentru mâncare și pentru a-și cumpăra ghete

0
1050

 

La doar 13 anișori, Adina, o fetiță din Buzău, a învățat ce înseamnă lipsurile și grijile unui om mare. Copila și cei trei frați ai săi trăiesc într-o cămăruță cu pereții tencuiți cu pământ și tapetați cu hârtie. Tatăl i-a părăsit iar mama se îngrijește singură de cei patru copii. Adina știe că mama se descurcă greu și banii abia dacă ajung de mâncare așa că pentru a-și cumpăra ghetele de care avea nevoie ca să meargă la școală și-a vândut desenele pe care le face pentru a-și alunga tristețea.

Un ochi trist din care curge o lacrimă desenat cu creionul pe o coală albă de hârtie. Este imaginea prin care Adina își creionează drama pe care o trăiește.

Copila de doar 13 ani trăiește împreună cu cei trei frați și mama lor  într-o cămăruță de câțiva metri pătrați. O cameră rece, cu pereți din pământ și acoperiți cu hârtie colorată unde stau îngrămădite două paturi și două mese. De când tatăl i-a părăsit, mama se descurcă cum poate. Muncește cu ziua, însă banii sunt foarte puțini.

Mama și cei patru copii au zile în care nu au ce pune pe masă și nopți în care adorm în frig. Lipsurile sunt mari, iar Adina a învățat că nu poate cere mai mult decât primește. Când a rămas fără ghete, copila și-a vândut desenele și așa a avut cu ce merge din nou la școală.

După plecare tatălui, Antonio a rămas stâlpul casei. Învață la un liceu din Buzău și merge zilnic aproape 20 de kilometri cu autobuzul. Se descurcă foarte greu cu naveta și, chiar dacă are zile în care stă toată ziua nemâncat la școală, băiatul vrea să termine liceul și să urmeze o carieră militară.

Veselia familiei este Alin. Chiar daca e foarte mic, el înțelege că familia lui trece printr-o perioadă cu multe lipsuri.

Tatăl a plecat în urmă cu doi ani în Anglia, ca să-i scape de sărăcie, dar hotărârea lui a ţinut până când i-a ieşit în cale o femeie care i-a furat inima şi mintea, făcându-l să uite de cei pe care i-a lăsat acasă.

…Pentru cei interesaţi, desenele, dar şi datele de contact ale familiei se găsesc pe pagina de Facebook „Împreună pentru buzoieni”.

https://www.facebook.com/impreunapentrubuzoieni

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

46 + = 48