Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ, Ionel Arsene, reţinut de procurorii DNA pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

0
1239

Arsene este acuzat că, în 2013, ar fi primit o sută de mii de euro de la Gheorghe Ştefan pentru a interveni pe lângă şeful ANI de la acel moment, Horia Georgescu, astfel încât Culiţă Tărâţă, în acea perioadă preşedinte al CJ Neamţ, să fie declarat incompatibil, potrivit Mediafax.ro.

Intervenţia nu şi-a atins scopul, iar după ce a fost condamnat în Microsoft, Gheorghe Ştefan i-a cerut lui Arsene, prin intermediul unui bilet înmânat de fiul său.

„Întâlnirea dintre martor şi AI a avut loc în biroul acestuia din urmă din Consiliul Judeţean Neamţ, la sfârşitul lunii ianuarie 2017. După ce a citit biletul AI i-a zis că e ok şi tatăl său să stea liniştit întrucât PSD va da o ordonanţă de graţiere în următoarele zile”, se arată în motivarea magistraţilor Tribunalului Bacău.

Instanţa de fond a decis, iniţial, plasarea lui Ionel Arsene sub control judiciar, însă DNA a contestat măsura, iar Curtea de Apel Bacău a dispus arestarea preventivă.

Magistraţii Curţii de Apel Bacău au admis contestaţia procurorilor Serviciului Teritorial Bacău al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a şefului CJ Neamţ.

Iniţial, acesta a fost plasat, pe 19 ianuarie, sub control judiciar, în baza unui mandat emis de magistraţii Tribunalului Bacău, dar procurorii anticorupţie au contestat măsura.

Preşedintele CJ Neamţ a fost reţinut, pe 18 ianuarie, de procurorii DNA pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Tribunalul Bacău nu a dispus arestarea lui Ionel Arsene, preşedintele PSD Neamţ, deoarece, aşa cum se arată în motivarea instanţei, s-a apreciat că măsura controlului judiciar este suficientă pentru desfăşurarea procesului penal.

Dosarul a fost deschis în cursul anului 2017.

Sursa: Mediafax.ro, Agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 54 = 58