Alertă pentru cazurile de gripă

0
1779

Medicii au intrat în alertă după ce trei persoane au murit în ultimele săptămâni din cauza complicațiilor provocate de gripa sezonieră.

Ei spun că este nevoie de vaccinare, iar la primele semne ale gripei ar trebui mers la medic, mai ales dacă suferim și de alte afecțiuni. Lucrurile se pot agrava, spun medicii, având în vedere că sunt aproape 75.000 de cazuri de afecțiuni respiratorii la nivel național.

Specialiştii spun că gripa poate deveni mortală şi are o evoluţie în funcţie de vârsta pacientului, de probleme de sănătate asociate dar şi de momentul prezentării la medic.

”Specific pentru gripă este debutul foarte brusc, durerile musculare deosebite,migrene, oboseală, slăbiciune, dificultăţi de respiraţie, a declarat dr. Angela Mazdrag, medic de familie.

Reprezentanții Ministerului Sănătății recomandă continuarea vaccinării antigripale, și chiar intensificarea acestui proces, în această perioadă, având în vedere evoluția sezonului epidemic de gripă, care în acest an a debutat mai târziu față de sezonul din anul anterior.

 Tatiana Botiță

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 63 = 68