Votul de învestitură a noului Guvern, luni în Parlament

0
1081
 

Conducerile Senatului şi Camerei Deputaţilor au decis vineri ca plenul comun al Parlamentului să se întrunească luni, în sesiune extraordinară, pentru votul de învestitură a noului Guvern.
Plenul comun al Legislativului este programat să înceapă la ora 15,00, după ce, în cursul dimineţii, începând cu ora 8,00, vor avea loc, în comisiile de specialitate ale Parlamentului, audierile miniştrilor propuşi să facă parte din Cabinetul Dăncilă. „În Birourile permanente reunite am aprobat activităţile de luni. (…) În prima parte a zilei, începând de la ora 8,00, audierea miniştrilor în comisiile de specialitate şi începând de la ora 15,00 – şedinţa în plen, unde prim-ministrul prezintă programul şi lista membrilor Guvernului, urmată de dezbaterea în plen şi votul final de învestitură. Am distribuit colegilor din Biroul permanent programul şi lista membrilor Cabinetului”, a afirmat, după şedinţa Bpr, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, citat de Agerpres. Presa a relatat pe larg că lista oficială a Cabinetului Dăncilă cuprinde mai multor politicieni cu probleme de integritate. Cele mai vehiculate nume sunt Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Paul Stănescu, vicepremier şi ministrul Dezvoltării, Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, Viorel Ilie, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentulul, şi Lucian Şova, propus pentru preluarea portofoliului de la Transporturi .

Unii dintre ei sunt anchetaţi sau trimişi în judecată în diferite dosare, alţii au trecut prin cercetări , dar au scăpat. De asemenea, presa a mai relatat și despre problemele cu legea pe care le-au avut membrii de familie în cazul altor miniștri, cel mai elocvent exemplu fiind al Sorinei Pintea, propunerea PSD pentru Ministerul Sănătăţii . În anul 2011, poliţiştii au făcut descinderi la locuinţa acesteia, în urma cărora fiul ei a fost arestat preventiv pentru trafic de droguri, după ce au făcut percheziţii la domiciliul acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 + = 21