Noile schimbări fiscale nu aduc majorări în salariile profesorilor

0
1447

Noile schimbări fiscale, nu aduc creșteri de salarii pentru dascăli. Cel putin asta sustin sindicalistii din invatamant care atrag atenţia că angajaţii din Educaţie au printre cele mai mici salarii din sistemul bugetar, în pofida majorărilor anunţate în acest an. Astfel, dupa cresterea salariului brut cu 25%, salariile  nete ale dascalilor vor fi doar cu 4% mai mari, dupa ce vor fi platite contributiile catre stat.

 

De la 1 ianuarie 2018 un profesor debutant, care avea în luna decembrie a anului trecut un venit net de 1.440 de lei, va primi o majorare salarială de doar 55 de lei. De asemenea, un cadru didactic, cu peste 40 de ani de muncă, va avea un salariul net de 2.880 lei, ceea ce înseamnă o creştere a venitului cu 117 lei. In condițiile în care se vehicula că toți bugetarii din educației vor avea lefuri substantial mai mari, potrivit noii legi a salarizării, in realitate, majorarea salariului net este de doar 4%, dupa ce vor fi platite contributiile catre stat. O nouă creștere de 20 de procente a salariilor din învățământ ar trebui aplicată de la 1 martie.

De asemenea, din acest an, data de plata a salariilor în învăţământ s-a modificat. Dacă până în luna decembrie banii erau incasati până pe data de 8 ale lunii, acum salariile vor fi virate pe data de 14.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 50 = 60