Simona Halep s-a calificat pentru prima dată în finala Australian Open, a treia oară la un Grand Slam

0
1116

 

Simona Halep, locul I in tenisul feminin, s-a calificat pentru prima dată în finala Australian Open, a treia oară la un Grand Slam. Constanteanca a învins-o cu scorul de 6-3, 4-6, 9-7, pe sportiva germană Angelique Kerber, locul 16 şi cap de serie numărul 21. Halep a salavat două mingi de meci, înainte a de fructifica a patra minge de finală. 

 

Meciul dintre Simona Halep si Angelique Kerber a fost partida turneului australian, prin jocul de înaltă calitate arătat, prin risipa de energie, prin tensiunea ce a atins cote maxime, care au ridicat în picioare spectatorii în picioare şi i-au ţinut cu sufletul la gură. A fost un meci între cele mai în formă jucătoare din circuit, în acest an, rapide, dispuse la efort şi cu bagaje de lovituri aproape complete. Partida a avut în prima parte un ritm alert, de tenis „bliţ”, imprimat de Simona Halep, apoi s-a trecut la lupta corp la corp, cu schimburi şi ghemuri lungi, în care Kerber s-a simţit mai bine. Învingătoare urma să fie însă sportiva cu cea mai bună condiţie fizică şi cel mai bun psihic: Simona Halep.

Calificarea în finală este recompensată cu un premiu de două milioane de dolari australieni (1,3 milioane de euro) şi cu 1.300 de puncte WTA. Câştigătoarea turneului va primi patru milioane de dolari australieni (2,6 milioane de euro) şi 2.000 de puncte WTA. În ultimul act, Halep îşi va pune pe masă locul 1 mondial, cu daneza Caroline Wozniacki, locul 2 in lume, care a dispus în semifinale, cu 6-3, 7-6, de sportiva belgiană Elise Mertens, locul 37. Învingătoarea va fi pe prima poziţie a ierarhiei, în clasamentul mondial ce va fi publicat luni.

Halep şi Wozniacki s-au mai întâlnit de şase ori, daneza conducând cu scorul de 4-2, cu trei victorii în ultimele trei partide jucate, două în 2017.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 8 =