Știați că?

0
1791

În anul 2015 omenirea a primit o secundă suplimentară sau v-ați întrebat vreodată care sunt cele mai inteligente specii de păsări de pe glob? De la curiozități despre elefanți și Pluto, descoperă 10 informații inedite..

  1. Știați că … România este cunoscută pentru cea mai mare populație de rromi din Europa?
  2. Știați că … hormonul asociat cu iubirea şi cu legăturile sociale dintre oameni determină asupra creierului o serie de efecte similare acelora care sunt cauzate de consumul de alcool?
  3. Știați că … dacă toți cei 600 de mușchi ai corpului uman s-ar încorda în același timp și în aceeași direcție, omul ar putea ridica o greutate de 25 de tone?
  4. Știați că … Pluto este mai mic în diametru decât câțiva dintre sateliții din sistemul nostru solar?
  5. Știați că … papagalii sunt unele dintre cele mai inteligente specii de păsări de pe glob?
  6. Știați că … Viaductul Millau, care se află la graniţa dintre Franţa şi Spania, cu o lungime de 2.460 de metri, iar unul dintre cei şapte piloni din beton ce se ridică până la 343 de metri, este mai înalt decât turnul Eiffel? Construcţia face parte din autostrada care leagă Parisul de Montpellier.
  7. Știați că … fiecare persoană are o amprentă unică a limbii, aşa cum sunt şi cele ale degetelor?
  8. Știați că … lungimea unui elefant este egală, aproximativ, cu lungimea limbii unei balene albastre? De asemenea, limba unei balene este mai grea decât un elefant adult.
    9. Știați că … dacă vei apuca vârsta de 70 de ani, înseamnă că ai trăit mai mult de 2 miliarde de secunde?
  9. Știați că … pe 30 iunie 2015, la ora 23 și 59 de minute şi 59 de secunde, omenirea a primit o secundă suplimentară? Din 1972, oamenii au primit 24 de astfel de secunde-bonus. Cele mai recente au fost adăugate timpului universal în 2005 şi în 2008.

 

 

Loredana Lupu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 48 = 54