Tânăr de 18 ani, ucis de etnobotanice

0
1364

INTRO- UCIS DE ETONOBOTANICE

Caz socant la Buzău. Un tânăr de 18 ani, elev în clasa a XII-a la Colegiul Economic, a murit duminică la spital, unde fusese adus, săptămâna trecută, în stare gravă după ce a consumat etnobotanice. Poliția s-a autosesizat si a deschis o ancheta iar rezultatul necropsiei va gi stabilit în zilele următoare.

Cătălin Cojocaru, avea 18 ani, era elev în clasa a XII-a la Colegiul Economic din Buzău şi a murit ieri dimineaţă în urma unui stop cardiac. El se afla internat de miercuri la Spitalul Judeţean Buzău, unde a fost adus de o ambulanta în stare destul de gravă. După cateva zile, tanărul a început să își revină, iar pe data de 19 ianuarie a fost dus pe secția Medicală. A doua zi însă a intrat în comă și a fost dus din nou pe secția ATI. Ieri dimineaţă, inima sa a încetat să mai bată.

Părinții au spus medicilor că fiul lor este consummator de droguri de 4 ani. In urma cu an, adolescentul a mai fost internat la spital, tot după un astfel de episod.

Colegii și profesorii de la Colegiul Economic din Buzău au fost socati de vestea tragica. După vacanța de iarnă, tânărul a lipsit de la cursuri în primele două zile, iar când a revenit, miercuri, se simțea rău. Cadrele didactice spun că la școală, adolescentul nu le-a făcut problem, își dorea să ia Bacalaureatul și să lucreze în Armată.

 

In urmă cu doi ani, Cătălin Cojocaru a fost consiliat la școală și chiar dădea semne că s-a lăsat de etnobotanice.

Rezultatul necropsiei va fi stabilit in zilele următoare, iar poliția s-a autosesizat. Oamenii legii trebuie să stabilească în primul rând de unde procura tanarul astfel de substanțe nocive, dar si alte aspecte. Vânzarea produselor etnobotanice este interzisă în magazinele din România, însă consumul în rândul tinerilor nu a fost eradicat. Anual, aceste substanţe fac sute de victime sub ochii autorităților şi nu puţine sunt cazurile în care consumatorii îşi pierd viaţa sau se aleg cu afecţiuni greu de tratat.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

21 + = 22