Două incendii mortale, în doar 3 zile

0
967

 

În doar trei zile, două incendii, soldate cu pierderea de vieți omenești, s-au produs în județul Buzău. Cauza este aceeași: instalații de încălzire defecte. Pompierii buzoieni atrag permanent atenția cetățenilor să întrețină corespunzător coșurile de fum sau instalațiile electrice, altfel existând posibilitarea declanșării unor incendii cu urmări dezastruoase.

Pompierii buzoieni din Mărunțișu, au fost solicitaţi să intervină, astazi în zori, pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o locuinţă din oraşul Pătârlagele. Ajunşi la faţa locului, pompierii au găsit o femeie decedată, din cauza intoxicaţiei cu fum. Incendiul s-a produs din cauza coșului necurățat corespunzător.  Femeia avea 93 de ani şi locuia singură.

În urmă cu trei zile, s-a produs o altă tragedie. O bătrână de 84 de ani, din municipiul Buzău, a murit după ce casa în care locuia a fost cuprinsă de flăcări. Focul a izbucnit de la soba cu care bătrâna se încălzea. Cadavrul a fost descoperit aproape de uşă, semn că victima încercase să iasă din casă.  Pompierii buzoieni atrag permanent atenția cetățenilor să întrețină corespunzător coșurile de fum sau instalațiile electrice, altfel existând posibilitarea declanșării unor incendii cu urmări dezastruoase.

Pompierii buzoieni spun că în perioada iernii, zilnic, se produc în medie câte două incendii cauzate de defecțiuni la sobe sau instalațiile de încălzire. O treime dintre incendiile din România sunt provocate de coşurile de fum.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 2 =