Consiliul Județean Buzău a publicat proiectul de buget al județului pentru anul în curs

0
1124

 

231 de milioane de lei are la dispoziţie Consiliul Judeţean Buzău pentru anul 2018, potrivit proiectului de buget al instituţiei, lansat în dezbatere publică până pe data de 31 ianuarie. Cea mai mare sumă din bugetul județului urmează însă a fi alocată domeniului asistenței sociale, dar o sumă importantă va fi alocată și investițiilor în infrastructură. Bugetul județului pe 2018 va fi aprobat în prima jumătate a lunii viitoare.

La jumătatea acestei săptămâni, Consiliul Județean Buzău a publicat proiectul de buget al județului pentru anul în curs. Conform documentului lansat în dezbatere publică, bugetul total de venituri al județului pentru 2018 se ridică la 231.474.000 de lei, sumă provenită din venituri proprii, cote și sume defalcate din impozitul pe venit, sume defalcate din TVA și subvenții.

 

În proiect se arată că suma cheltuielilor județului Buzău calculată pentru anul în curs este de peste 300 de milioane de lei, astfel că vor mai fi necesare rectificări pe parcursul anului, dat fiind că această sumă o depășește cu mult pe cea a veniturilor.

Cea mai mare sumă din bugetul județului urmează însă a fi alocată domeniului asistenței sociale, unde sunt estimate, pentru acest an, cheltuieli de 143.487.000 de lei. Pentru reabilitarea  drumurilor județene a fost alocată suma de 3,4 milioane de lei.

Totodată, din sumele distribuite din buget către diferite sectoare, aproape 10 milioane de lei vor reveni domeniului Sănătății, unde cheltuielile estimate pentru 2018 se ridică la 9.912.000 de lei. În aceasă perioadă, orice cetățean poate consulta proiectul și poate depune propuneri sau sugestii la compartimentul de Relații Publice al Consiliului Județean Buzău, urmând ca ulterior datei de 31 ianuarie, proiectul de buget să fie adus la forma sa finală, care va fi supusă aprobării în plenul Consiliului. Acest lucru se va întâmpla în sedința ordinară din luna februarie, care ar trebui să aibă loc în ultima zi de joi a lunii, iar odată aprobat proiectul, Buzăul va avea buget pentru anul în curs.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 18 = 22