Şeful Poliției Române, Bogdan Despescu, DEMIS

0
1307

Buzoianul Bogdan Despescu, șeful Poliției Române, a fost demis astăzi, prin ordin al premierului interimar Mihai Fifor. Decizia a fost luată în urma discuțiilor pe care Fifor le-a purtat, marți seară, cu ministrul de interne, Carmen Dan. Despescu este acuzat că a ascuns faptul că știa despre cazul polițistului pedofil, lucru contrazis de un document oficial apărut în presa centrală. Doi ani a stat Despescu în fruntea Poliției Române.

 

Premierul interimar, Mihai Fifor, a decis, astăzi,  în timpul ședinței de guvern săptămânale, să-l demită pe șefului Poliției Române, chestorul Bogdan Despescu. Demiterea buzoianului Bogdan Despescu din fruntea Poliției Române vine după ce, marți seara, premierul interimar Mihai Fifor a făcut o vizită la Ministerul de Interne, unde a avut o discuție pe această temă cu ministrul Carmen Dan.

Pe 9 ianuarie, după declanşarea scandalului din Poliţia Română generat de cazul agentului Eugen Stan, ministrul Carmen Dan i-a trimis premierului Mihai Tudose propunerea de schimbare din funcţie a şefului IGPR şi a propus înlocuirea acestuia cu Cătălin Ioniţă. Propunerea a fost refuzată însă de Mihai Tudose, care i-a cerut lui Bogdan Despescu să îi prezinte, în termen de săptămână, un raport.

Ulterior, Mihai Tudose a acuzat-o pe Carmen Dan că l-a minţit atunci când a spus că Ioniţă a acceptat nominalizarea. Premierul a declarat că nu mai doreşte să mai lucreze cu Ministrul Carmen Dan şi că “dacă va fi lăsată să îşi dea demisia”, el o va accepta. Carmen Dan a refuzat să demisioneze, iar acest conflict a dus în final la decizia luată luni de Comitetul Executiv al PSD, care i-a retras sprijinul politic lui Mihai Tudose. Ca urmare, prim-ministrul a demisionat.

Buzoianul Bogdan Despescu se află în fruntea Poliției Române din data de 11 decembrie, în perioada când Guvernul era condus de tehnocratul Dacian  Cioloș.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

65 + = 75