Reîinfinţarea Liceului Militar de Marină la Constanţa tulbură apele în învăţământul local

0
1279

Viitorul colegiu militar ar trebui să funcţioneze în spaţiul unui liceu civil de marină, care urmează să fie mutat în altă parte în oraş. Elevii de aici, împreună cu părinţii şi profesorii au ieşit în stradă să-şi strige refuzul de a pleca pe drumuri.

 

Nu plecam de-aici ! Aicea este casa noastra, a doua noastra casa cum as putea sa spun; ne-am atasat prea mult de locul asta, nu mergem in alt loc, aici ramanem si suntem in stare sa mergem si pana-n panzele albe !”  Acestea au fost scandările părinţilor şi ale elevilor.

 

Demersurile pentru reînfiinţarea Liceului Militar de Marină la Constanţa sunt înaintate, pentru ca discuţiile au început demult intre Primăria Constanţa şi reprezentanţii MApN. De voie de nevoie, Inspectoratul Şcolar împreună cu Primăria Constanta trebuie să găseasca locul unde să funcţioneze acest viitor liceu militar. Solutia cea mai la-ndemana a fost evcuarea actualului Liceu Civil de Marina, si mutarea lui in locul altui liceu din oras. Iar acesta din urma va fi mutat in locul altuia, si tot asa.

 

“Niciodata aceasta locatie nu a aparţinut Armatei ! Niciodată ! Deci, nu-nţeleg de ce… Nu ştiu de ce s-a ales această locaţie ! Eu sunt de 24 de ani cadru didactic, de 20-22 sunt aici” a spus Mirela Dediu – professor.

 

Şi părinţii sunt consternaţi de decizia luată la nivel înalt, peste capetele tuturor şi fără nicio consultare prealabilă. Părinţii spun că-şi vor retrage copiii de la acest liceu civil care e planificat să se mute în celălalt capăt al oraşului.

Între timp, în ciuda tuturor protestelor, calendarul merge înainte. Reprezentanţii Ministerului Învaăţământului s-au întâlnit cu cei de la Apărare, iar lucrurile sunt pe ultima sută de metri. Mai sunt de emis ordinele de ministru care vor stabili protocolul între cele două ministere – MapN şi Ministerul Educaţiei.

Totodată, inspectorul general al ISJ Constanța a mai precizat că Liceul  civil de Marina se mută în locul liceului Vasile Pârvan iar acesta se va muta la liceul Miron Costin.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

52 + = 59