Echipele de arheologi de la Muzeul de Istorie Buzău continuă cercetările în trei șantiere arheologice din județ

0
1181

 

Cercetări de importanța națională și chiar internațională, în acest an, în trei situri arheologice din județul Buzău. Este vorba despre ansamblul arheologic Pietroasele, dar și în șantierele de la Cârlomănești și Târcov. Siturile arheologice vor fi deschise pentru cercetare începând cu luna iunie și se vor încheia în octombrie.

Echipele de arheologi de la Muzeul de Istorie Buzău vor continua cercetările în trei șantiere arheologice din județ, de o importanță majoră pe plan național și chiar internațional.

Șantierele arheologice vor fi deschise începând cu luna iunie și se vor încheia în octombrie. La vară, elevii și studenții pasionați de acest domeniu sunt așteptați să viziteze, în cadru organziat, șantierele arheologice din județ. Conducerea Muzeului județean Buzău speră să beneficizieze de un buget care să asigure desfășurarea tuturor activităților propuse pentru acest an.

Rezultatele cercetărilor vor fi publicate în “Mousaios”, revista editată an de an de Muzeul Județean Buzău, iar unele dintre obiectele găsite vor fi aduse în fața publicului în cadrul unor expoziții.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 72 = 74