Dora Gaitanovici, Dan Manciulea şi Mareş Pană vor participa în semifinala Eurovision România 2018

0
1303

 

Trei artiști buzoieni vor încerca să se califice în finala Eurovision România. Este vorba despre Dora Gaitanovici, Dan Manciulea si Mares Pana, artiști ale căror piese au trecut dcu brio testul preselecției efectuat de un juriui din care au făcut parte, printre alții, experimentații Marian Ionescu, Nicu Patoi sau Viorel Gavrilă. Dora Gaitanovici, una dintre cele mai talentate tinere soliste din Buzău, va participa in competiție cu piesa „Fără tine”.

Folkistul buzoian Dan Manciulea a intrat în concurs cu melodia „Rază de soare”.

Si Mares Pana din Ramnicu Sarat s-a calificat in semifinalele Eurovision cu piesa „DAYDREAMER”. Muzica piesei ii apartine lui Georgian Margarit, buzoianul care in 2016 a obţinut locul doi în finala Eurovision, iar versurile lui Marin Stefan-Adrian.

Pentru prima dată în istoria participării României la Eurovision, Selecţia Naţională va avea cinci semifinale, organizate în cinci oraşe unite în Anul Centenarului de tema alegerii reprezentantului ţării noastre la etapa internaţională a Concursului Eurovision 2018. Seria show-urilor Selecţiei Naţionale debutează duminică, 21 ianuarie, la Focşani, cu prima semifinală. Următoarele patru semifinale vor fi organizate la Timişoara, pe 28 ianuarie, Craiova, 4 februarie, în salina Turda pe 11 februarie, şi la Sighişoara, pe 18 februarie.

Organizatorii au stabilit repartizarea pe semifinale a celor 60 de piese, în fiecare semifinală urmând să intre câte 12 piese. Finala națională va avea loc în martie.

Anul acesta, finala concursului muzical european Eurovision se va desfășura în Portugalia, la jumătatea lunii mai.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 56 = 59