Concurenţă la… cazare!

0
1166

Este prima dată când la Şcoala de Poliţie Vasile Lascăr din Câmpina concursul de admitere are loc în ianuarie. Cum de astazi au inceput probele, mii de candidaţi şi rudele cu care
au venit de acasă îşi caută disperaţi locuri de cazare. În Câmpina spaţiile sunt limitate, aşa că nu sunt puţini cei care acceptă chiar şi pensiuni sau gazde în localităţile învecinate. Peste 6.400 de tineri, băieţi şi fete, luptă pentru unul din cele 1.300 de locuri câte are promoţia 2018, prima care va absolvi după un an, nu după doi ca până acum.

Tinerii care au venit să-şi încerce norocul la Şcoala de subofiţeri de Poliţie din Câmpina şi-au depus dosarele începând cu 5 decembrie. Cu toate că timpul între anunţul MAI privitor la devansarea concursului şi depunerea dosarelor a fost foarte mic,
adresabilitatea este foarte mare. Aproape 5 candidaţi pe un loc!

Pe lângă emoţiile concursului, tinerii trebuie să treacă acum un alt hop-cazarea pentru cele 10 zile pe care sunt obligaţi să le petreacă la Câmpina pentru a susţine atât probele sportive, cât şi examenele scrise. Chiar din gară, aceştia au început să se orienteze spre un spaţiu de cazare.

Cei care au fost prevăzători s-au cazat din timp. Dacă şcolarizarea este susţinută de stat, cazarea premergătoare concursului costă.

Până în prezent, școlilor de agenți și subofițeri din MAI le era alocat un număr 1.434 de locuri pe an, însă, în momentul de față, deficitul de personal se situează la peste 20.000, acesta fiind accentuat de ieșirile la pensie din ultimii ani.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 3 =