Spitalul Județean de Urgență Buzău va fi dotat cu un RMN

0
1351

 

 

Spitalul Județean de Urgență Buzău va fi dotat în acest an cu un aparat de Rezonanță Magneticã Nuclearã, RMN, dar și cu un sistem informatic de stocare a informațiilor medicale. Spitalul din Buzău este doar una dintre cele 34 de unităţi sanitare din ţară care primesc echipamente medicale de ultimă generaţie de la Guvern, printr-un contract de achiziție în valoarea totală de 19,8 milioane de euro. RMN-ul va ajunge la Buzău în prima jumătate a anului.

 

Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău se numără printre cele 34 de unităţi sanitare din ţară care primesc echipamente medicale de ultimă generaţie, în baza unui contract de achiziție în valoarea totală de 19,8 milioane de euro. La ceremonia de semnare a contractelor, de ieri, de la sediul Guvernului, au participat numeroşi preşedinţi de consilii judeţene, primul ministru Mihai Tudose, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, şi vicepremierul Marcel Ciolacu.

 

Spitalul Judetean Buzău va primi un aparat RMN, dar şi un sistem informatic de stocare a informațiilor medicale.

 

Potrivit conducerii Consiliului Județean Buzău, cele două aparate medicale ar urma să fie livrate în prima jumătate a acestui an.

 

Până acum, Spitalul Județean Buzău nu a avut un aparat RMN, astfel de investigaţii medicale fiind realizate în urma unui contract de prestări servicii cu o firmă privată. Rezonanţa magnetică nucleară este o metodă imagistică de înaltă performanţă, neinvazivă şi neiradiantă, care utilizează un câmp magnetic puternic pentru a obţine detalii de finete a diverselor structuri componente ale corpului uman. Prin RMN pot fi investigate absolute toate organele.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

28 + = 30