La an nou probleme noi

0
1008

 

În 2017, problemele de fond funciar au fost principala bătaie de cap a Prefecturii Buzău. Nici acest an nu va fi diferit, anunță prefectul județului Buzău, Carmen Ichim. Prefectul dă vina pe magistrați pentru numeroasele situații în care pentru o anumită suprafață de teren au titlu de proprietate eliberat de Judecătorie mai mulţi posesori. Carmen Ichim crede ca se impune de urgență adoptarea Legii răspunderii magistraților, pentru a se evita asemenea situații.

Situațiile de fond funciar le dau în continuare bătăi de cap responsabililor din Prefectura Buzău. Și în 2018, mai sunt sute de dosare de retrocedări pe care Comisia de fond funciar trebuie să le soluționeze. Din păcate, în multe dosare, situația este foarte complicată, din cauză că pentru o anumită suprafață de teren au titlu de proprietate eliberat de Judecătorie doi sau chiar mai mulţi posesori. Cel mai cunoscut exemplu este litigiul vechi de peste zece ani dintre Academia Română și asociația Obștea Moșnenilor pentru o suprafață de teren din zona de munte a judetului Buzau. Prefectura Buzau se află în imposibilitatea de a emite un titlu de punere în posesie, prin comisia de fond funciar, din cauză că ambele părți dețin titlu de proprietate eliberat în baza unor sentințe judecătorești. Prefectul spune că dacă ar fi existat o lege a răspunderii magistraților, nu s-ar ajuns niciodată la o asemenea situație.

O decizie în problema litigiului dintre Academia Română și Obștea Moșnenilor urma să se ia în data de 20 decembrie, într-o ședință a Comisiei de fond funciar, însă aceasta nu a mai avut loc.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =