Şeful Poliției Române, Bogdan Despescu, demis

0
1332

 

Ministrul de interne, Carmen Dan, l-a demis pe șeful Poliției Române, buzoianul Bogdan Despescu, nemulțumită fiind de reacția și atitudinea acestuia în cazul suspectului pedofil angajat de mai mulți ani în Poliție. Ministrul a cerut, totodată, mai multor altor șefi din Poliție, „să facă un pas în spate”. Chestorul principal Cătălin Ioniţă, șef al Direcției Generale Anticorupție, îi ia locul lui Bogdan Despescu pentru următoarele şase luni.

Ministrul de Interne Carmen Dan s-a declarat, într-o conferință de presă, total nemulțumită de explicațiile primite de la Poliție. Ea a criticat „abordarea superficială” și lipsa de asumare din partea celor care sunt responsabili în cazul polițistului de la Rutieră, care era suspectat în 15 alte cazuri de agresiune sexuală. Pe langă demiterea buzoianului Bogdan Despescu, ministrul a cerut, totodată, mai multor altor șefi din Poliție, „să facă un pas în spate”.

Ministrul de Interne s-a declarat nedumerita că problema testelor psihologice, care nu mai sunt corespunzătoare, este adusă în discuție abia acum, după ce ani de zile s-a mers pe principiul „las’ că merge şi aşa”. Carmen Dan a dezvăluit, totodată, că se folosesc teste psihologice „fără licențe”.

Chestorul principal Cătălin Ioniţă, șeful Direcției Generale Anticorupție, este cel care îi va locul lui Bogdan Despescu în fruntea Poliției Române pentru următoarele şase luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 1 =