Peste o mie de oameniau participat la procesiunea şi slujba de sfinţire a apelor râului Buzău

0
1017

 

Trei tineri s-au încumetat să intre în apele reci ale râului după crucea aruncată de preot. În afară de cei doi concurenți echipați în șort, din mulțime a sărit pe neașteptate și un băiat îmbrăcat cu geacă, pantaloni și adidași.

În credinţa populară se spune că atunci când preotul aruncă crucea în apă e bine să o prinzi, răsplata va veni neîntârziat de la Dumnezeu, care te va ocroti şi îţi va veghea zilele. În buna tradiţie şi la râul Buzău a fost bătaie pe cruce. Învingător a ieșit un tânăr care a mai prins crucea de două ori. El crede că acest gest îi va aduce sănătate și noroc în 2018.

După ce au ascultat rugăciunile preoţilor, credincioșii s-au aşezat la rând ca să primească agheasma mare. Este cunoscut că apa sfinţită la Bobotează are puteri tămăduitoare. Băută dimineaţa pe stomacul gol, după rugăciune, agheasma te vindecă de boli, te păzeşte de oameni răi iar de-ţi stropeşti casa nu vei fi călcat de hoţi.

Râul Buzău este singura apă curgătoare sfântă prin sacrificarea în anul 372 a lui Sava Gotul –un credincios ale cărui minuni i-a speriat pe năvălitorii goţi. Slujbele de sfinţire la malul râului Buzău au început imediat după Revoluţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 1 =