2018 vine cu taxe mai mari

0
1205

 

Anul 2018 vine cu scumpiri la Buzău! Taxele și impozitele locale vor fi majorate cu 10 la sută. Decizia a fost luată la începutul săptămânii, în Consiliul Local Municipal. Edilul Buzaului spune că majorarea este o soluție pentru strângerea unor sume mai mari la bugetul local. Taxele și impozitele locale nu mai fuseseră majorate de 5 ani

De anul viitor, buzoienii vor plăti taxe și impozite locale cu 10 la sută mai mari. Este vorba despre un proiect inițiat de primarul municipiului si aprobat în ședința din aceasta luna a Consiliului Local. Taxele și impozitele locale nu mai fuseseră modificate de 5 ani: la 1 ianuarie 2013, la Buzău, taxele locale s-au majorat cu 16 la sută. Primarul Constantin Toma susține ca majorează taxele și impozitele locale deoarece vrea să asfalteze cât mai multe străzi.

În acest an, în municipiul Buzău, nivelul de încasare al taxelor locale este cu mult peste cel înregistrat în ultimii ani. Dacă în alți ani, nivelul ajungea doar la 50 la sută, în 2017, nivelul de colectare a dărilor locale s-a apropiat de sută la sută. Și la anul, se menține bonificația de 10 la sută pentru persoane fizice, și 5 la sută, pentru cele juridice, dacă taxele și impozitele sunt achitate până pe 31 martie.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 2 =