Schimbările bruște de temperatură din ultima perioadă au provocat un val de viroze în rândul copiilor

0
991

 

Medicii  pediatri din Buzău spun că numărul de îmbolnăviri a crescut îngrijorător, în ultima perioadă pe fondul temperaturile oscilante.

Virozele și pneumoniile aglomerează pe zi ce trece, Secția de  Pediatrie a Spitalului Județean Buzău.  In ultimele săptămîni, medicii specialiști se confruntă cu tot mai multe cazuri de copii cu viroze respiratorii și nu numai. Cel mai adesea cauzate de virusuri, infecţiile respiratorii afectează nasul, gâtul, dar şi căile respiratorii inferioare.

 

Pediatrii spun că cei mai multi copii care ajung ajung la spital, la Camera de Gardă, rămân şi internaţi. În sezonul rece, imunitatea copilului scade şi apare riscul îmbolnăvirilor.

 

Specialiștii îi sfătuisc pe părinţi să evite aglomeraţiile în sezonul rece şi mai ales să păstreze distanţa faţă de o persoană care strănută sau tuşeşte, întrucât viruşii se împrăştie foarte repede. Apoi, se impune respectarea regulilor de igienă personală, aşa că micuţul trebuie să înveţe atât de acasă, cât şi de la grădiniţă să se spele corect pe mâini înainte şi după masă. Totodată, se impune administrarea antibioticelor doar la recomandarea medicului specialist, pentru că acestea nu fac nimic pentru a lupta cu o infecţie virală. Mai mult, studiile recente arată că acestea pot provoca mai mult rău decât bine organismului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 60 = 67