ORAȘE ÎNFRĂŢITE PENTRU TOTDEAUNA

0
1004

 

Şedinţă specială a Consiliului Municipial Buzău! La lucrări au luat parte oaspeți din Basarabia: primarul orașului Soroca și o mare parte dintre consilierii locali, dar și episcopul de Soroca. Cei doi edili au semnat un acord de înfrățire pentru totdeauna între orașele Buzău și Soroca, acord care va viza, și o colaborare în plan economic, și nu doar socio-cultural, ca până acum.

Moment istoric, astăzi, în ședința Consiliului Local Municipal Buzău. La lucrări au participat și oaspeți sosiți tocmai din Republica Moldova, respectiv primarul și consilierii locali ai orașului Soroca. Cele două părţi au semnat prelungirea pentru totdeuana a acordului de înfrățire a orașelor Buzău și Soroca. Evenimentul a debutat cu intonarea celor două imnuri naționale.

Acordul de înfrățire vizează și o colaborare în plan economic, nu doar schimburi de experiență între angajații primăriilor Buzău și Soroca sau vizite reciproce între elevi și cadre didactice, așa cum s-a întâmplat până acum.

Festivitățile de la Primăria Buzău s-au încheiat cu un moment artistic susținut de Grupul Vouă.

Proiectele social-culturale realizate între Buzău și Soroca au început în anul 1993, inițiatorii fiind, pe de-o parte, Alexandru Oproescu, fost director al Bibliotecii Județene Buzău, iar de cealaltă parte, Ana Bejan, pe atunci prefect al raionului Soroca.

Situat în nord-estul Moldovei, Soroca are o populație de nivelul municipiului Râmnicu Sărat și este unul dintre cele mai frumoase orașe din Moldova, fiind celebră în special pentru Cetatea Soroca, obiectiv turistic vizitat anual de către zeci de mii de turiști. Acolo funcționează o filială a Bibliotecii Județene Buzău dar și o biserică românească, prin eforturile preotului buzoian Mihail Milea, cel care deține titlul de cetățean de onoare al celor două orașe surori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 4 =