Simulare test Cambridge

0
1477

 

Si-au testat nivelul de cunostinte in limba engleza, in vederea obtinerii unui atestat Cambridge. Vorbim despre aproximativ 170 de elevi buzoieni din ciclurile primar, gimnazial si liceal, care au participat astazi la simularea acestui examen. Pretestarea a avut loc la scoala gimnaziala Vasile Cristoforeanu, din Rm. Sarat, unitatea care este centru de evaluare pentru examenele Cambridge.

 

Elevii din Rm. Sarat si nu numai, care isi doresc un atestat Cambridge il pot obtine si la centrul de evaluare infiintat anul acesta la scoala gimnaziala Vasile Cristoforeanu din municipiu. Astazi, in unitatea de invatamant a avut loc o simularea a examenului recunoscut la nivel internațional. La simularea au participat aproximativ 170 de elevi, de la mai multe unitati de invatamant din oras, dar si din comuna buzoiana Balaceani, care si-au testat cunostintele de limba engleza.

 

Astfel de simulari au avut loc si in alte unitati de invatamant, din Buzau, licee care sunt centre de evaluare pentru examenele Cambridge. Reprezentantii Inspectoratului Scolar Buzau spun ca interesul pentru aceasta limba straina este din ce in ce mai mare.

 

Elevii care au participat la simularea examenului pentru atestatul Cambridge stiu ca invatarea unei limbi straine, si mai ales engleza, le va fi de folos in viitor. Acest atestat este cel mai folosit certificat pentru competentele lingvistice, dovada ca anual mii de persoane vor sa-l obtina. Cel mai probabil in perioada mai-iunie 2018, la Scoala Vasile Cristoforeau, din Rm. Sarat va avea loc prima sesiune de examene Cambridge din municipiu.

 

Elevii care participă la aceste testări și obțin atestatele Cambridge scapă în acest fel de examenul de admitere pentru clasele bilingve și intensive de liceu, iar liceenii își pot echivala proba de competență lingvistică la Bacalaureat. Mai mult decat atat, examenul este recunoscut de toate unitatile de invatamant din tarile vorbitoare de limba engleza.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

87 + = 96