Șase femei din localitatea buzoiană Tisău căzut în apa după ce s-a rupt puntea

0
1177

 

Clipe de coșmar astazi pentru șase femei din localitatea buzoiană Tisău, care se întorceau de la biserică. Puntea de lemn de peste raul Buzau s-a rupt, iar ele au căzut în apa,  de la o  înălţime de aproape 5 metri. Femeile au suferit  lovituri la sold, coloana si picioare si au fost transportate la Spitalul de Urgentă Buzău, pentru îngrijiri medicale.

 

Accidentul s-a produs astazi dimineata in timp ce mai multe femei si barbati se intorceau de la biserica. Cand 6 femei au ajuns la mijlocul puntii de lemn de peste raul Buzau, veche de peste 50 ani, scândurile  putrede si șufa au cedat. Femeile au căzut în râu, de la o înălţime de aproape 5 metri. Celelalti sateni care au vazut ce s-a intamplat,  au sunat imediat la 112 și au ajutat victimele sa iasa din apă.

 

Cele 6 femei, cu varste intre 32 si 77 de ani, au fost preluate de mai multe ambulanțe și de o autospecială de transport persoane multiple de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău si transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

 

Femeile au suferit lovituri la șold, coloana și picioare după impactul cu pietrele din râu. Starea lor este insa stabila.

 

Primarul  comunei Tisău  spune că de-a lungul vremii a făcut numeroase rapoarte către autorităţile judeţene în care a prezentat situaţia jalnică în care se află puntea pietonală  pe care zilnic o traversau zeci şi zeci de persoane, însă fără niciun rezultat.

 

Localniciidin zona spun ca puntea de lemn este singura lor cale de acces către oraș sau biserica din sat. Ei pot traversa  si râul Buzau însă doar când apa este mică.

 

În urma incidentului de azi, polițiștii au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Comuna Tisău se află în vestul judeţului Buzău, în zona Subcarpaţilor de Curbură, la 23 km de municipiul Buzău.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 4 =