An bun pentru apicultori

0
1290

 

2017 a fost un an mai bun fata de cel trecut. O spun apicultorii din zona Rm. Sarat, ale caror familii de albine s-au refacut pe parcursul acestui an. Si productia de miere este mai mare fata de anul precedent, cele mai bune cantitati fiind recoltate de la fan.

 

Apicultorii profesionisti care detin multe familii de albine spun ca 2016 a fost un an in care mierea a fost ,,amara,,. Oamenii au avut de infruntat numeroase probleme create in special de vremea nevaforabila care a afectat “dramatic” efectivele de albine. Anul acesta insa familiile s-au refacut si au intrat in iarna cu un efectiv mai numeros.

 

Si productia de miere este mai buna in zona Ramnicului, comparativ cu anul precedent. Cele mai mari cantitati s-au inregistrat la mierea poliflora de fan.

 

In judetul Buzau, efectivele de familii de albine si numãrul de persoane care practicã apicultura au crescut continuu in ultimii ani. Unul din motoarele acestui trend a fost alocarea fondurilor europene nerambursabile în cadrul mai multor mãsuri din cadrul Programului National pentru Dezvoltare Ruralã.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 60 = 64