OBLIGATI SA CERSEASCA

0
1187
Sursa foto: Arhivă

Profita de spiritul sarbatorilor si de mila oamenilor si-si duc copiii la cersit, unii cat o schioapa, la Targul de Craciun, in centrul Buzaului. Este cazul unor tiganci care chiar astazi au obligat o fetita de 3-4 ani, sa cante in centrul orasului si sa stranga bani intr-o cutie. Tinuta in frig, fetita este certata de pirande atunci cand nu canta si nu strange suficienti bani.

Imagini revoltatoare surprinse de cativa trecatori la Targul de Craciun din centrul orasului Buzau. Cateva tiganci, imbracate chiar foarte bine, si-au scos copiii la cersit pe strada Cuza Voda. Printre ei, si o fetita de 3-4 ani. Copila este asezata intr-un loc strategic si obligata sa cante. Ca afacerea sa fie cat mai profitabila, pirandele intra intr-un magazin din apropiere de unde se intorc cu o cutie de carton in care trecatorii milosi ar trebui sa puna banii.

Tigancile monitorizeaza foarte atent prestatia copilei si profitul strans. Cand fetita oboseste si nu mai canta, o cearta in gura mare. De teama, copila canta fara contenire…

Nu doar copila de 3 ani si cateva luni canta in centrul orasului pentru bani. Tigancile au si alti copii la cersit in Targul de Craciun, unii chiar tinuti dezbracati. Desi spectacolul starneste revolta, pe strada Cuza Voda, probabil cea mai aglomerata artera comerciala din Buzau in apropierea sarbatorilor.

O echipa formata din 4 agenti locali a decins i in zona. Pirandele au fost legitimate, urcate intr-o duba si conduse la sediul Politiei Locale Buzau.

Politistii locali au constatat ca tigancile sunt din localitatea Smeeni. Ele au fost amendate pentru tulburarea linistii publice iar copiii obligati sa cerseasca au fost adapostiti intr-un centru de ocrotire, pana la definitivarea cercetarilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 + = 16