Fostă taxatoare, acum şofer de autobuz

0
1577

 

Din ce în ce mai multe femei sunt văzute la volanul autobuzelor din municipiul Buzău. Atragerea doamnelor într-o meserie care pe vremuri era numai a bărbaţilor ţine de strategia de modernizare a societăţii de transport public urban. Majoritatea şoferiţelor provin din rândul fostelor taxatoare care s-au ambiţionat să obţină permisul pentru această categorie de autovehicule.

Diana Ivaşcu are 38 de ani şi de câteva luni conduce autobuze pe trasee din municipiul Buzău. Este pasionată de maşini şi de dragul lor a avut ambiţia să obţină permis categoria D.  Când destinul i-a surâs, a ajuns acolo unde şi-a dorit cel mai mult, la volanul unui autobuz.

Dacă majoritatea buzoienilor apreciază că la volanul autobuzului este o femeie, printre călători, dar mai ales printre participanții la trafic există și misogini.

Aducerea femeilor la volanul autobuzelor este, potrivit conducerii societatii Trans Bus, parte a strategiei de modernizare a societăţii de transport public, care nu constă doar în mărirea flotei de maşini ci şi în creşterea calităţii serviciilor.

Acum, la societatea de transport urban din Buzău sunt deja şase şoferiţe, multe din rândul fostelor taxatoare, şi urmează să fie angajate încă două până la sfârşitul anului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 89 = 90